MVO

Synwood Trappen hecht niet alleen waarde aan het vervaardigen van de hoogste kwaliteit trappen voor het individu, maar ook aan een hoge kwaliteit van leven voor de maatschappij. Daarom houden wij bij de ontwikkeling van de trappen rekening met mens en natuur. Hierin blijven wij ons constant ontwikkelen om zo onze footprint te minimaliseren. Dit doen we via diverse manieren.

Onze fabrieken

De meeste fabrieken staan niet bekend als milieuvriendelijk. Zeker niet de fabrieken die al sinds het begin van de 20e eeuw staan. Synwood Trappen wilde dit anders. Zo maakt onze fabriek in Maarn, hoewel al meer dan 100 jaar oud, geen gebruik van gas. In plaats daarvan recyclen wij ons afval door hier de fabriek mee te verwarmen. Ook de fabriek in Rijssen is compleet gasloos. Het dak is bedekt met zonnepanelen. Ook hier wordt de gewonnen energie ingezet voor de verwarming van de fabriek.

ons hout

Synwood Trappen begrijpt dat bossen en bomen van levensbelang zijn. Hout is uiteraard niet enkel bedoeld als materiaal; bomen zijn van belang voor onder andere de biodiversiteit en het klimaat in het algemeen. Horrorbeelden van kaalgekapte gebieden, erosie en statistieken over opwarming van de aarde, daar dragen wij dan ook niet aan bij. Zo zijn wij FSC en PEFC gecertificeerd en is ons hout enkel afkomstig van duurzaam bosbeheer. Het uitgangspunt is hierbij dat de huidige bossen, met hun verschillende soorten flora en fauna, in hun huidige staat blijven bestaan.

Onze samenwerkingen

Wij werken samen met o.a. gemeenten en het bedrijfsleven. Lees hieronder meer over deze samenwerkingen. Heeft u een vraag over een mogelijke samenwerking? Neem dan gerust contact op!

trap op maat

Samenwerking met de gemeente

Synwood Trappen heeft niet alleen oog voor het milieu, maar ook voor de mens. Daarom zijn wij een aantal jaren terug een samenwerking aangegaan met de gemeente Maarn. Zo kwamen wij in contact met een vluchteling uit Iran. Wij hebben hem mogen omscholen. Sindsdien is hij al weer x jaar werkzaam bij ons met een vast contract.

Via de gemeente komt Synwood Trappen in aanraking met vluchtelingen die graag een (nieuw) beroep willen beoefenen. Samen met hen bekijken we vervolgens naar hoe Synwood Trappen het beste kan helpen, al dan niet in de persoonlijke ontwikkeling. Een goede basis is immers gelegd wanneer een stabiel inkomen is gegarandeerd.

samenwerking met ondernemers

Daarnaast kijken wij ook op grotere schaal wat Synwood Trappen kan betekenen voor de mens. Zo is Synwood Trappen lid van een team van ondernemers. Dit team heeft als doel om projecten van de Stichting ZOA te sponseren. ZOA is een hulpverlenersorganisatie dat wereldwijd meer dan tien landen ondersteunt in noodhulpverlening en wederopbouw. Zo helpen zij de lokale bevolking door onder andere te voorzien in educatie, voedsel en sanitaire voorzieningen. De focus van ZOA is vooral gericht op hulpbehoevende landen in Afrika.