Synwood Design
Synwood Design

Geschiedenis

DE GESCHIEDENIS VAN SYNWOOD Design

Synwood Design heeft begin 2021 zijn vijfde verjaardag gevierd. Hoewel het dus klinkt alsof wij een jong bedrijf zijn, hebben wij tientallen jaren kennis en ervaring tot onze beschikking. Zo heeft Synwood Design een rijke en interessante historie.

Terug naar het begin

Officieel is Synwood Design opgericht onder de huidige naam op 1 januari 2016. Echter, de fabriek in Maarn waar wij zijn gehuisvest, bestaat al meer dan 100 jaar. Destijds stond het bedrijf bekend als fabriek ‘De Volharding’. Zij zijn begonnen met het vervaardigen van houten trappen, maar boden daarnaast ook kozijnen, daken en deuren aan.

Van de volharding naar... Synwood

In 1980 kwam de Volharding in handen van de familie Haase. Een lid van de familie (opa Haase) had zelf al een fabriek in Rijssen en besloot dat de fabriek in Maarn een goede uitbreiding was. Vervolgens kwam het bedrijf in handen van de broer van de eigenaar. Het bedrijf liep goed, tot de crisis begin 2000. Met als gevolg dat de productie werd stopgezet.

Toch was dit niet het einde; het bedrijf werd overgenomen door weer een andere eigenaar. Hoewel grote inspanningen om de fabriek weer in oude glorie te herstellen, werd het bedrijf meerdere keren failliet verklaard. Het einde van de fabriek en het bedrijf leek nu dan toch echt in zicht. Maar, het bedrijf maakte zijn oude naam waar en hield vol. Zo werd het in 2016 overgenomen door de huidige eigenaren, waaronder Gertjan Haase. Zij wisten de juiste snaar te raken en transformeerden het bedrijf naar Synwood Design. Een ‘oud’ bedrijf in een compleet nieuw jasje met nieuwe klanten én veel know-how. De medewerkers die bleven namelijk wel, waarmee Synwood voortborduurt op tientallen jaren aan kennis.

vakkennis van toen met de techniek van nu

VAN GENERATIE OP GENERATIE

Synwood Design: een ‘oud’ bedrijf in een compleet nieuw jasje. De vakkennis van toen met de techniek van nu. Met dank aan de loyale medewerkers die hun kennis en vaardigheden hebben overgedragen van generatie op generatie. Door hen zijn wij niet alleen de ontwikkelaars en monteurs van vandaag, maar échte vak meesters in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige, (houten) trappen.

De nieuwe aanwinst

Naast de fabriek in Maarn is Synwood Design recentelijk uitgebreid met een fabriek in Rijssen. Een echte aanwinst: waar Synwood Design voornamelijk gespecialiseerd is in seriewerk, houten trappen en zachthout, ligt de focus van de fabriek in Rijssen op exclusieve gespecialiseerde trappen en hardhout. De fabriek in Rijssen bestaat inmiddels ook al 20 jaar en is van origine opgezet door met Klaas Jansen en Jansen van den Berg.